jún
11

Thaiföld utazás tanácsok

Thaiföld teljesen más élményvilágot ad, mint Európa. Vendégszerető emberek, teljes kiszolgálás, gyönyörű tájak, szuper jó tenger: ez az igazi supertravel! Ide télen kell utazni, amikor nálunk hideg és sötét van, akkor két hét teljes kikacsolódás a napsütéses tengerparton kellemes melegben, mindennél többet ér. Nekem visszatérő célpontommá vált, soha nem lehet megunni Bangkok nyüzsgését, a hatalmas kontrasztot a szegénység és a gazdagság között. És nyugodtan elmehetsz, mert ott kevés pénzből is gazdagnak érzed magad, nagyon olcsó áron lehet bármit vásárolni. A szállás a legkisebb gond, bárhol találsz olcsó és tiszta szállást, csak egy kicsit meg kell ismerni, hogyan érdemes keresni a hotelt. A touristinfo leszedi a saját hasznát a szálláskeresés során, ezért célszerűbb inkább a helyi emberektől eligazítást kérni. Tahiföld látnivalói kifogyhatatlanok. Gyönyörű természetvédelmi területek vannak, nem beszélve a templomokról.

További leírás Thaiföldől: Bangkok, Pattaya, Phuket. Kattint ide!

jún
11

Prága mindig is a kedvenc városaim közé tartozott. A csodálatos állapotban lévő belváros minden háza gyönyörű. Bár kevés a hotel és szállást találni nehéz, de aki ismeri a várost, tudja, hol kell Prágában olcsó szállást keresni. Legutóbb május elsején voltunk Prágában, nagyon sok túrista volt, pezsgett az élet. A város éjjel is csodálatos, megéri az 550 km utarzást. Érdemes megnézni a Prágától 70 km-re keletre fekvő Kutna Hora várost is. Ez volt a csehek második legjelentősebb városa, a Kutna Hora-ben található ezüstbánya tette gazdaggá a várost. Itt található a Csontkápolna is, ahol a belső díszítést emberi csontokkal oldották meg. Kb 40 ezer ember csontját tárolják a kápolnában.

Prága és Kutna Hora további látnivalói ide kattintva olvashatóak.

jún
11

Ausztria legszebb része a Salzburg környéki Salzkammergut. Itt a Wolfgagngsee partján fekszik Sankt Gilgen, ahol csodás környékbeli kirándulásokkal egyidejűleg lehet hó fedte hegycsúcsokra menni sielni, és fürödni a kristálytiszta tavakban. Ha látnivalók érdekelnek, akkor a Salzburg melletti Bad Dürrnberg-i sóbánya, a Salzburgi Mozart-haus, a Mirabell palota és még sok sok nevezetesség vár minket. A hegyek szerelmeseit Dachstein hegység Krippenstein csúcsa, az "Öt ujj" (Five Fingers) kilátó várja. És a közelben II Lajos épségben megmaradt kastélya Herreninsel szigeten, valamint Hitler nyaralója a Sasfészek. Érdemes a szállást családi háznál, "zimmer frei" kivenni, így kifogható olcsó apartman, és közelebbi kapcsolatba lehet kerülni az eredeti osztrák szállásadóval.

Ausztria, Salzkammergut látnivalói részletesen ide kattintva olvashatóak.

jún
11

Gyönyörű brazil utazást sikerült szerveznem, a repülő Fortaleza városába vitt, majd onnan helyi járatokra vásárolt olcsó repülőjegy-bérlet segítségével sikerült egy brazil körút megvalósítása. Az érintett városok: Salvador, Rio de Janeiro, Sao Paolo, Foz de Iguacu, Manaus és végül vissza Fortalézába. Felülről láttuk Brasilia-t a fővárost. Manaus külön élmény, az őserdő, az Amazonas, a piranja halászat mind mind örök emlék marad.

A brazil körút részletes beszámolója ide kattintva olvasható.